Start » Utrustning – Tips, guider och inspiration » Tips på riktigt varma skidhandskar och skidvantar

Tips på riktigt varma skidhandskar och skidvantar

Ett par bra skidhandskar gör åkningen roligare. Varma handskar när du ska åka längdskidor eller alpint är A och O för att orka hålla ut även riktigt kalla vinterdagar.

En av vintersportens eviga frågor är vad som är värst – att frysa om händerna eller att frysa om tårna?

Den här artikeln kan förhoppningsvis råda bot på ett av de problemen. Att unna sig ett par kvalitativa handskar eller vantar är nämligen inget man ångrar.

Skidhandskar som passar både för längdskidor och alpint

Här kommer en genomgång av populära – och framförallt varma – skidhandskar och skidvantar.

1. Hestra Windstopper Touring

Hestra Windstopper Touring

Hestra Windstopper Touring är en skidhandske som framförallt är gjord för längdskidåkning, men de fungerar även bra vid andra vinteraktiviteter.

Handskarna är tillverkade med något som heter ”Gore Windstopper Micro Check” och ”Windstopper Touch”. Konkret innebär det att Hestra gjort handskarna för att vara extra tåliga mot kyla och skydda mot isande vindar.

De här skidhandskarna får anses vara de ledande på marknaden när pris och kvalitet kombineras. Handskarna tål maskintvätt (men läs alltid tvättlappen innan du tvättar), har resår i handleden och en praktisk ”nästork” i fleece.

Det sistnämnda kanske inte är det som får dig att välja de här handskarna, men underskatta aldrig en nästork. Du kommer märka att det är ett stort plus när du behöver den – och fleece är så ”premium nästork” det kan bli. Vinterlyx!

Lästips: