Start » Artiklar » Är Salming iSpike världens snabbaste vintersko?
Salming iSpike - löparskor anpassad för vinterlöpning

Är Salming iSpike världens snabbaste vintersko?

Salming iSpike är en lätt löparsko tillverkad helt och hållet för vinterlöpning. Vardera vintersko är utrustad med 13 stryktåliga metalldubbar som ger ett bra grepp.

I början av januari 2019 gav Salming sin ambassadör Isak Andersson i uppdrag att sätta ”världsrekord” på 100 meter islöpning.

Det är en utmaning som sannerligen kräver ett par riktigt säkra dubbskor.

– Vi vet att skon är optimerad för vinterlöpning, men vi bestämde oss för att tänja på gränserna så mycket som möjligt. Farten och sluttiden på rinken bevisar att iSpike erbjuder riktigt bra prestanda och exceptionellt grepp på is, säger Marcus Waltilla, marknadschef på Salming.

Banan på isen mätte 100 meter och Isak Andersson, en av Salmings ambassadörer och trefaldig svensk mästare på 400 meter häck, var mannen som fick uppgiften.

Hur snabbt skulle han kunna springa i Salming iSpike?

Efter några försök på den isiga banan, hittade Isak den perfekta löptekniken och korsade mållinjen på 13,16 sekunder.

– Det var en utmanande upplevelse, men jag kunde verkligen lita på skorna, även när jag nådde toppfart på isen, säger Isak Andersson.

Salmings team uppger att man inte hittat några bevis för att det någonsin har genomförts ett snabbare lopp på 100 meter nyspolad is.

Salming iSpike är en lätt vintersko tillverkad för löpning i snö och på is.
Salming iSpike är en lätt vintersko tillverkad för löpning på snö och is.

Sula i Vibramgummi

Skornas yttersula är tillverkad i klibbigt Vibramgummi som kompletterar de 13 stryktåliga volframkarbid-dubbarna.

Salming iSpike har även ett värmande lager i ull och emn mellansula i Recoil-material för responsiv stötdämpning. Ovandelen på dessa löparskor är gjord i nylon och tåpartiet förstärkt med IceShield- och ExoSkeleton-teknik.

Lästips:

Skoväljaren från Icebug!
Skoväljaren från Icebug!
Unna dig ett par bra dubbskor. Den här skoväljaren hjälper dig att hitta rätt, oavsett...Show More
Unna dig ett par bra dubbskor. Den här skoväljaren hjälper dig att hitta rätt, oavsett om det är till promenad, löpning eller arbete! Show Less