Start » Artiklar » Därför lanserar Marcus Hellner sitt eget klädmärke
Marcus Hellner lanserar sitt eget klädmärke tillsammans med Outnorth.

Därför lanserar Marcus Hellner sitt eget klädmärke

Marcus Hellner lanserar sitt eget klädmärke, tillsammans med Outnorth. Varumärket ”Hellner” är primärt riktat till de som tränar längdskidåkning och löpning.

I samband med lanseringen av märket delger den före detta landslagsåkaren att han ser satsningen som ett nytt kapitel i karriären.

”Ett plagg från Hellner ökar inte automatiskt din VO2-max, men vi vill hävda att du klär dig i plagg som gör att du tar dig ut och som får dig att göra jobbet.”

Marcus Hellner lanserar sitt eget klädmärke tillsammans med Outnorth.
Marcus Hellner lanserar nu sitt eget varumärke tillsammans med Outnorth.

Klädmärke med stort fokus på passform och kvalitet

Marcus Hellner berättar att han är glad över att erfarenheterna från den aktiva karriären i skidlandslaget används för att utveckla produkter som gagnar sporten.

Och även Outnorth ser fram mot det fördjupade samarbetet:

– Vårt tidigare samarbete med Marcus Hellner har varit lyckat och vi har upplevt en stor efterfrågan på kollektionen, som vi nu utvecklat, berättar Harald Ennen, vd på Outnorth.

– Marcus långa erfarenhet har varit värdefull vid produktionen och mycket fokus ligger på passform och kvalitet.

Kläderna är framtagna för att passa dem som tycker om att konditionsträna året runt, som till exempel att åka längdskidor eller att springa med stavar.

Marcus Hellner: ”Ta på sig ett mindset”

De gedigna erfarenheterna inom träning och tävling har resulterat i att kläderna är anpassade till de nordiska årstiderna, vilket enligt Outnorth ger de bästa förutsättningarna för en bra upplevelse utomhus.

Marcus Hellner berättar:

– Framförallt handlar det om att ta på sig ett mindset. Mitt driv är det som hjälpt mig i min skidkarriär. Det är inte alltid man hittar motivationen, speciellt denna period när det är mörkt och kallt.

Han utvecklar:

– Numera kan jag också tappa suget vissa dagar, men efter varje pass har jag aldrig ångrat mig. Jag hoppas kunna motivera och föra sporten vidare genom mitt nya varumärke, avslutar Marcus Hellner.

Målsättningen är att alla kläder ska vara stilrena och avskalade. Plaggens funktioner ska ha ett tydligt syfte, vilket har varit viktigt vid utvecklingen av framförallt passformen.

Se hela kollektionen här: Hellner – Talker or Doer, which one are you?

Exempel på kollektionen "Hellner", framtagen i samarbete mellan Marcus Hellner och Outnorth.
Bilden visar ett exempel på kollektionen ”Hellner”. Hela sortimentet hittar du här.