Start » Artiklar » Nu blir direkta flygresor mellan Nederländerna och Åre möjligt
Scandinavian Mountains Airport

Nu blir direkta flygresor mellan Nederländerna och Åre möjligt

Nederländska BBI-Travel lanserar en ny flyglinje till Scandinavian Mountains Airport från Groningen i Nederländerna med start den 17 december 2020.

– Två dagar per vecka, torsdagar och söndagar, kan holländare nu via Groningen Airport Eelde ta sig till Sälenfjällen och Trysil där man kan njuta av riktig vinter och skidåkning, säger Gunnar Lenman, vd på Scandinavian Mountains Airport.

– Det är otroligt glädjande att kunna presentera den här nya flyglinjen från Nederländerna. Flygbranschen är inne i en tuff period med inställda flyg och krisande bolag. Då känns det extra positivt att vi kan presentera den här nyheten. Det är ett bevis på att det finns hopp om framtiden.

Gunnar Lenman fortsätter:

– Nederländerna är en viktig marknad för oss. Vi vet att Holländare älskar snö och vintersport och våra korta transfertider i kombination med en förstklassig alpin familjeprodukt ger oss ett bra utgångsläge som vi ska ta till vara på.

– Vi vet också att Holländare älskar fjällvandring och det våra fjäll kan erbjuda den gröna delen av året. Det gör att det här samarbetet känns extra spännande i vår satsning att få igång trafik året runt.

Erbjuder även flygresor från Åre till Groningen

– Den här linjen öppnar också upp för att vi som bor i närområdet snabbt och enkelt kan ta oss ner till Groningen och de norra delarna av Nederländerna som är ett populärt och otroligt vackert resmål, avslutar Gunnar Lenman.

Henk van der Kooi, vd på BBI-Travel, kommenterar:

– Jag är stolt och glad att kunna presentera det här nya resmålet. Våra kunder har länge efterfrågat resor till Sälenfjällen och Trysil. Att lansera ett nytt flygmål i dessa coronatider är anmärkningsvärt. Vi har medvetet valt att flyga från Groningen Airport Eelde med tanke på mindre trängsel för våra resenärer.

Lästips: Hur mycket träning behövs för att klara Vasaloppet?

Tidtabell Scandinavian Mountains Airport t o r Nederländerna

Torsdag 17 dec 2020 – 11 mars 2021

  • Groningen – Scandinavian Mountains 09:45 – 11:30
  • Scandinavian Mountains – Groningen 12:00 – 13:45

Söndag 20 dec 2020 – 14 mars 2021

  • Groningen – Scandinavian Mountains 09:45 – 11:30
  • Scandinavian Mountains – Groningen 12:00 – 13:45