Start » Artiklar » Trail Runner Free – en pannlampa med sladdarna insydda i pannbandet (perfekt för löpning)
Silva pannlampa Trail Runner Free

Trail Runner Free – en pannlampa med sladdarna insydda i pannbandet (perfekt för löpning)

Trail Runner Free är en ny serie ikoniska pannlampor från svenska outdoormärket SILVA. Det här är en pannlampa som är designade för löpning och bygger på en helt ny teknologi där alla kablar har vävts in i pannbandet.

Designen med invävda kablar, i kombination med mjuka textildetaljer och perfekt viktdistribution, ger en unik komfortupplevelse.

Trail Runner Free-serien har uppmärksammats med det prestigefyllda priset ”ISPO 2020 Industry Award” för dess komfort och nytänkande teknologi.

Pannlampa med sladdar invävda i pannbandet

Det finns många pannlampor på marknaden idag utan vare sig sladdar eller strömkablar.

Men detta har fram tills nu alltid inneburit att batteriet är integrerat i pannlampan vilket resulterar i ojämn viktfördelning på huvudet och ej optimal komfort.

Med Free Technology™ har alla kablar och sladdar vävts in i pannbandet vilket möjliggör perfekt viktdistribution med pannlampan fram på huvudet och batteriet bak på huvudet. Detta utan störande sladdar mellan pannlampa och batteri.

Trail Runner Free är gjord för komfort under aktivitet

Förutom att vara perfekt balanserade och lätta har pannlamporna i Trail Runner Free-serien textildetaljer som bidrar till ytterligare komfort.

Pannbandet är mjukt men sitter stadigt på plats tack vare en tunn silikonsträng på insidan av pannbandet. Och förlängningskabeln, som möjliggör att du kan flytta batteriet från pannbandet till en ficka eller en ryggsäck om så önskas, är platt och täckt med ett textilhölje som är mjukt och skönt mot huden.

Passar bra för trail

Löpning – och då särskilt traillöpning – har varit i fokus i utvecklingen av varje liten detalj på dessa pannlampor.

Ljusbilden är anpassad för stiglöpning med mycket ljus precis framför dig för att du ska se vart du sätter fötterna och batteriet som sitter bak på pannbandet har en integrerad röd säkerhetslampa för ökad synlighet.

Tack vare ett nytt, flexibelt batteripack, kan du använda både ett uppladdningsbart SILVA hybridbatteri samt alkaliska batterier och på så sätt kunna vara säker på att du har ljus även under riktigt långa löpturer.

– Att springa med Trail runner Free är kanon, den är lätt på huvudet och som med alla SILVA-pannlampor är ljusstyrkan suverän, säger Mimmi Kotka, ultralöpare och SILVA-ambassadör sedan 2018.

Hon fortsätter:

– För mig som ofta springer i utsatta miljöer i mörker och också teknisk utförslöpning på natten, är det viktigaste bra ljus! Jag gillar också att sladden är integrerad i pannbandet, mindre som kan tänkas störa när man springer.

Tanken bakom Trail Runner Free är enligt SILVA att erbjuda alla löpare balanserade, lätta och sköna pannlampor som nästan går obemärkt förbi användaren – sann komfort möjliggjord genom teknologi.

Trail Runner Free-serien består av 3 olika modeller med ett rekommenderat pris från 849 kronor till 1399 kr. Gå till SILVA:s utbud av pannlampor och se senaste pris här »

Lästips: