Start » Artiklar » Naturen i Ranua lockar de som vill minska sin stress
Naturen i Rauna

Naturen i Ranua lockar de som vill minska sin stress

Visste du att pulsen och blodtrycket sänks när man vistas nära naturen och att man på så sätt får hjälp med att hålla sig frisk och välmående? Detta har konstaterats i många undersökningar enligt Editori, men du kan också uppleva det genom att prova själv.

I Arctic Fox Igloos Village i Ranua kan du uppleva närheten till naturen också på natten.

I glasiglorna är det sista du ser innan du somnar Lapplands nordliga himmel som välver sig ovan dig. Chanserna att se norrsken är goda, så naturens nattliga ljusshow kan hålla dig i sitt grepp överraskande länge.

När du vaknar utsövd på morgonkvisten lockar naturen i Ranua dig till exempel att vandra, åka skidor, åka kälke eller paddla. Under sommarsäsongen erbjuder också Ranua djurpark något att se för hela familjen.

Naturen i Ranua väcker det kreativa tänkandet

Att gå ner i varv vid vildmarkens rand kan också bidra till att arbetslaget börjar tänka kreativt och koncentrera sig på det väsentliga. När den sedvanliga vardagsmiljön byts ut mot en lugn sjöstran, får man ny energi på kursen eller mötet.

Företagen drar nytta av den fullständiga servicen med bland annat ett mötesrum utrustat med adekvat teknik i Ranua djurparks huvudrestaurang.

På samma plats serveras också kaffe, lunch och middag. Som avslutning på dagen tar en av djurparkens guider med konferensgästerna på en rundtur i djurparken, där man bland annat kan beundra isbjörnarna.

På kvällen väntar din egen iglo

Varje iglo har förutom en sovplats och ett pentry med glasväggar även en sektion med träinklädnad, där iglons entré, toalett, bastu och tvättrum är belägna. Man kan alltså i allsköns ro kasta bad i sin egen bastu och om man så önskar, sedan plumsa i sjön, som ligger på bara några stegs avstånd.

På vintern kan man rulla runt i snödrivorna eller sätta sig ner i de varma inomhusutrymmena och njuta av det snöiga vinterlandskapet. Tack vare de uppvärmda glaspanelerna bidas det inte frost på glasen och det samlas inte snö ovanpå iglon.

På det här sättet kan man njuta av naturens oförglömliga kraft dygnet runt och under alla årstider.