Start » Artiklar » Vandra på Billingen – ”Utmärkta förutsättningar för vandring och trail-löpning”
Vandra och spring trail på Billingen

Vandra på Billingen – ”Utmärkta förutsättningar för vandring och trail-löpning”

Vandra på Billingen eller testa trail-löpning i grupp är två av aktiviteterna som erbjuds när Billingen Hike & Trail arrangeras för första gången den 11-13 september.

”Hike & Trail” är en upplevelsehelg i naturen med vandring eller traillöpning i grupp kombinerat med god mat på platåberget och i Vallebygden.

Eventet är ett samarbete mellan Next Skövde och Trailhelg och ett antal lokala turistföretag.

Stort intresse för att vandra på Billingen

Det finns ett stort intresse för upplevelser kopplade till vandring och trail-löpning, gärna i sällskap med andra och kombinerat med god mat.

Nu introduceras det nya eventet Hike & Trail. Beroende på intresse kan man välja vandring eller upplevelselöpning i grupp.

All aktivitet sker på Billingen, i Varnhem och Vallebygden. Det finns paket med antingen en eller två övernattningar och allt sker i samarbete mellan lokala aktörer.

”Billingen och Vallebygden bjuder på utmärkta förutsättningar för vandring och trail-löpning. Det tar vi fasta på när vi nu för första gången arrangerar Billingen Hike & Trail.”.

Jessica Bergstrand, destinationsutvecklare på Next Skövde.

Billingen Hike & Trail är ett samarbete mellan Next Skövde, Trailhelg samt ett antal andra lokala turistföretag.

Förhoppningen från arrangörerna är att detta ska bli ett återkommande event i området så att fler kan vandra på Billingen.

”Vi är jätteglada över samarbetet med Next Skövde och tror verkligen på den här produkten där vi vill ge förutsättningar för glädje i naturen. Vi hoppas att många kommer snöra på sig skorna och uppleva det fantastiska området till fots, oavsett om man vandrar eller springer.”

Malin Alner på Trailhelg

Trailhelg är ett relativt nystartat företag med fokus på träningsresor i den skaraborgska naturen.

Läs mer: