Start » Artiklar » Friluftsfrämjandet når millenniets högsta medlemssiffra
Vandra i Slovenien – packa vandringsstavar och res till ett av Europas finaste länder

Friluftsfrämjandet når millenniets högsta medlemssiffra

Allt fler har sökt sig till det organiserade friluftslivet, och det märks hos Friluftsfrämjandet som fortsätter att växa och är nu 112 116 medlemmar. Störst är ökningen i enskilda vuxenmedlemskap som ökat med över 10%

Redan innan pandemin ökade intresset för friluftsliv, och Friluftsfrämjandet har haft en mycket positiv medlemsutveckling de senaste åren. Det senaste året har allt fler sökt sig ut i naturen, och efterfrågan på Friluftsfrämjandets friluftsaktiviteter är hög.

Bland aktiviteterna som organisationen erbjuder finns bland annat guidade vandringar och turer på långfärdsskridskor.

Många populära aktiviteter

Under sitt medlemssår har de ökat med 3,3 % och är nu 112 116 medlemmar, högsta siffran på 2000-talet. Störst är ökningen på enskilda vuxenmedlemskap, på 10,3%.

Regionalt är ökningen störst i Friluftsfrämjandet region Syd på 6%, följ av region Mälardalen och region Norr på vardera 4% ökning i medlemmar.

–Det är mycket glädjande att se att den positiva medlemsökningen vi haft de senaste åren håller i sig. Det är en viktig signal till oss att efterfrågan på ledarlett friluftsliv tillsammans ökar, att vår verksamhet håller hög kvalitet och är eftertraktad. Stor eloge till våra 7000 ledare som på sin fritid väljer att ta med andra ut i naturen. Nu ser vi fram emot att kunna utbilda ännu fler ledare som kan leda turer landet över, säger Lisa Larsson, verksamhets- och utbildningschef på Friluftsfrämjandet.